Commercial Product Manager

Hele Danmark

Vi søger en ambitiøs, analytisk og datadrevet Commercial Product Manager med lyst og evner til både at drive sortimentsudvikling og være P/L-ansvarlig for eksportsalget


# Nyoprettet stilling med store udviklingspotentialer både af dine ansvarsområder og for din egen karriere og faglige udvikling.

# "Højre hånd" for den kommercielle direktør ift. udvikling af og eksekvering på den kommercielle strategi.

# Ansvar for product & category management samt for at drive innovationsprocesser og kategoriudvikling.

# P/L-ansvar for eksport - herunder bygge det strategiske fundament og sikre fokus og målstyring i de kommercielle indsatser.

# Virksomheden er en kategoriledende fødevarevirksomhed, som er i fuld gang med at realisere en ambitiøs vækststrategi. Hovedsæde centralt i Danmark og datterselskaber på nordiske markeder.

Af konkurrencehensyn er rekrutteringsprocessen anonym. Kandidater vil blive bekendt med virksomhedens identitet efter tiltrædelse af fortrolighedsaftale.

Baggrund
Virksomheden er midt i en spændende vækstproces med fokus på udvikling, optimering og øget udnyttelse af et stort forretningspotentiale både i Danmark og på eksportmarkederne.

Som en central kommerciel drivkraft for dette oprettes en ny stilling, der dels har fokus på øget kommercialisering af produktsortimentet og dels får P/L-ansvar for eksportsalget - herunder pt. ledelsesansvar for en eksport KAM.

Virksomheden har et omfattende sortiment af brands og er den største og førende leverandør inden for sit primære produktområde både til detailhandel og foodservice i Danmark. Der er samtidig en betydelig eksport, som rummer et stort potentiale bl.a. via en mere strategisk og fokuseret tilgang.

Stillingen
Stillingen rummer både ansvar for produkt- og kategoriudvikling samt konkret P/L-ansvar for eksportsalget på markeder uden datterselskaber. Det er en bevidst del af virksomhedens strategi, at nøglemedarbejdere har ansvar for flere, sammenhængende forretningsområder - bl.a. for at sikre en agil og handlekraftig organisation præget af korte beslutningsprocesser og stor eksekveringskraft.

Konkret får du bl.a. ansvar for:

 • P/L-ansvar for eksportsalget, herunder at bygge et stærkere og strategisk velfunderet kommercielt fundament for eksporten.
 • Omsætte den kommercielle eksportstrategi til konkrete indsatser, der sikrer markant vækst både af top- og bundlinje.
 • Udvikle og eksekvere kategoriplaner samt løbende monitorere kommerciel performance.
 • Sikre lønsomhed og markedsrelevans bl.a. via prisstrategi og sortimentssammensætning relateret til markeder og kundesegmenter.
 • Indhente og analysere informationer om markedstrends, kundebehov, markedspotentialer, konkurrenter mv. og anvende denne viden aktivt i dit daglige arbejde.
 • Udvikle nye kategorier / sortimenter udenfor de nuværende (typisk handelsvarer).
 • Drive innovationsprocesser samt sikre maksimal kommerciel målstyring for nyudvikling.
 • Optimering og sanering af nuværende sortiment i tæt samarbejde med product development.


Kandidaten
Vi søger en kommerciel profil med erfaring fra product & category management i fødevarebranchen samt lyst og evner til at udvikle og drive eksportsalg. Det er vigtigt, at du er energisk, proaktiv og analytisk i din tilgang til opgaveløsning, at du arbejder selvstændigt og tager personligt ansvar og samtidig er en stærk team-player med fokus på kommunikation og samarbejde.

Du har kommerciel tæft og kan hurtigt tilegne dig kunde- og markedsindsigt, så du udvikler og driver sortiment og indsatser ud fra hensyn til lønsomhed, markedsvilkår, kundebehov og konkurrentsituationen samt evner at tage hensyn til virksomhedens produktionsmæssige forudsætninger.

Konkret ser vi gerne, at du:

 • Har flere års erfaring med product & category management og de tilhørende discipliner og værktøjer.
 • Kommer fra en fødevarevirksomhed (eller tilsvarende) med en dynamisk produktportefølje og fokus på eksport.
 • Er stærk i Powerpoint, Excel og Power BI samt har kendskab Nielsen NIQ eller tilsvarende.
 • Kan styre og drive innovationsprocesser og konceptudvikling.
 • Har forståelse for og gerne erfaring fra eksport og segmentering af eksportkunder.
 • Har en relevant kommerciel uddannelse og mestrer dansk og engelsk på højt niveau samt meget gerne kendskab til tysk.
 • Er i stand til at rejse op til 20 dage årligt ifm. messer og kundebesøg.

For dig som person lægger vi vægt på, at du er:

 • Ambitiøs, resultatorienteret og ikke bange for at udfordre status quo.
 • En handlingsorienteret type, som tager ejerskab og er vant til at arbejde hands-on.
 • Struktureret, detaljeorienteret og talstærk samt er i stand til at håndtere store informations- og datamængder uden at miste overblikket.
 • Kommunikerende, udadvendt og prioriterer teamwork.

Du skal kunne trives i et miljø, hvor en del er under opbygning, og hvor du selv er med til at bygge fundamentet for fremtidens vækst. Derfor er det vigtigt, at du møder udfordringer med et konstruktivt og løsningsorienteret mindset, ligesom du medvirker til at skabe et positivt arbejdsmiljø præget af dialog og samarbejde.

Øvrige forhold
Fast løn på konkurrencedygtigt niveau + pension, sundhedssikring og IT.
Bopæl ideelt centralt i Danmark.

CV / ansøgning
Af hensyn til beskyttelse af persondata bedes du sikre, at de dokumenter, du fremsender ifm. din ansøgning, ikke indeholder følsomme persondata som f.eks. dit CPR-nummer eller oplysninger om helbredsforhold, etnisk baggrund, politisk eller religiøs overbevisning, seksuelle forhold mv.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Marketingmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
 • Marketingmedarbejder